Μετά τα τραγικά γεγονότα του 1974 το Σωματείο προσφυγοποιήθηκε όπως και κωμόπολή μας. Το Σωματείο επαναδραστηριοποιήθηκε στην προσφυγιά στις 19-10-1988, ύστερα από πρωτοβουλία παλιών στελεχών του. Η επαναδραστηριοποίηση του ΠΑΟΚ είχε ως στόχο να φέρει σε επαφή τα μέλη και τους φίλους του, να συσφίξει τις σχέσεις όλων των Κυθρεωτών, να καλλιεργήσει το αθλητικό ιδεώδες, να βοηθήσει στον κοινωνικό τομέα αλλά κυρίως να αγωνιστεί για την επιστροφή στη γενέθλια γη και να βοηθήσει στη διατήρηση της μνήμης της κατεχόμενής μας κωμόπολης.

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ήταν πολλές. Τα πάντα άρχιζαν από το μηδέν. Το πρώτο βασικό πρόβλημα ήταν η εξεύρεση οικήματος. Σοβαρό πρόβλημα ήταν ακόμη η συγκέντρωση των μελών και φίλων του, αφού η προσφυγοποίηση είχε ως αποτέλεσμα να διασκορπιστούν σε πολλά σημεία της Κύπρου, ν’ αλλάξουν συνήθειες, να δημιουργήσουν νέους φίλους, να βρουν άλλους χώρους για να περνούν τις ελεύθερές τους ώρες.

Ο αγώνας ήταν σκληρός. Τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια του Σωματείου,  έχοντας την αρωγή των μελών και φίλων του Π.Α.Ο.Κ. κατάφεραν να υλοποιήσουν πολλούς από τους στόχους του και να δώσουν στον Π.Α.Ο.Κ. τη χαμένη του αίγλη. Σήμερα αναγνωρίζεται από όλους η σημαντική πορεία που έχει κάνει, μια πορεία προόδου, σημαντικού έργου και μεγάλης προσφοράς.

Ο Π.Α.Ο.Κ. κατάφερε να φέρει κοντά του τους Κυθρεώτες, πράγμα πολύ σημαντικό, μια και η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία με τους κατοίκους της γενέθλιας γης , είναι απόλυτα αναγκαία για τη διατήρηση της μνήμης της κατεχόμενης κοινότητας μας για τον αγώνα για επιστροφή.

Καλλιέργησε το αθλητικό πνεύμα με την ίδρυση ομάδων χειροσφαίρισης και επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Δημιούργησε τμήμα νέων πράγμα πολύ σημαντικό με πολλαπλές θετικές συνέπειες.

Οργάνωσε σειρά διαλέξεων ποικίλου ενδιαφέροντος.

Δημιούργησε τράπεζα αίματος για όλους τους Κυθρεώτες.

Ο Π.Α.Ο.Κ. πρωτοστάτησε στη δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Περιοχής Κυθρέας, ενώ παράλληλα οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία αντικατοχικές εκδηλώσεις.

Στα πρώτα χρόνια μετά την επαναδραστηριοποίησή του το σωματείο στεγάστηκε πρώτα στην οδό Χίου στους Αγίους Ομολογητές και ύστερα στην οδό Αρχιεπισκόπου Κυπριανού στον Στρόβολο.

Το Σωματείο στεγάζεται σήμερα σε ιδιόκτητο οίκημα στον Στρόβολο, του οποίου η κατάθεση του  θεμελίου λίθου έγινε την Κυριακή 20 Μαΐου 2001, και τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τάκης Κληρίδης στις 2 Φεβρουαρίου 2003. Φιλοδοξία του Σωματείου είναι τονέο οίκημα να καταστεί πόλος έλξης όλων των Κυθρεωτών, ανεξάρτητα φρονήματος και πολιτικής τοποθέτησης. Βαθειά επιθυμία είναι να γίνει το οίκημα χώρος συγκέντρωσης όλων των συγχωριανών και χώρος φιλοξενίας των δραστηριοτήτων των οργανωμένων συνόλων της Κυθρέας.

Το Σωματείο προχώρησε στην ανέγερση μνημείου πεσόντων και αγνοουμένων Κυθρεωτών στο προαύλιο του οικήματος, ως ελάχιστο φόρο τιμής απέναντι σ’ εκείνους που έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία της πατρίδας μας και σ’ εκείνους που έδωσαν τον αγώνα τον καλό και χάθηκαν είτε στις πλαγιές του μαχαιρωμένου Πενταδάκτυλου είτε σε κάποια γωνιά της κατεχόμενης γης μας. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια ετοιμάστηκαν από τον κ. Ανδρέα Μαϊμάρη. Το μνημείο φιλοτεχνήθηκε από το γλύπτη Χρίστο Συμεωνίδη. Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Μάριο Κάρογιαν, τον Μάιο του 2010.

Ο Π.Α.Ο.Κ., ο Πνευματικός Όμιλος Κυθρέας, θα αγωνίζεται μ’ όλες του τις δυνάμεις, για να κρατήσει μέσα στις καρδιές των Κυθρεωτών την Κυθρέα. Η πορεία του θα είναι πάντα πορεία αγωνιστική, δημιουργική. Ο Π.Α.Ο.Κ. είναι για όλους τους Κυθρεώτες κύτταρο ζωντανό της μαρτυρικής μας κωμόπολης. Για τούτο οφείλουμε να το κρατήσουμε ζωντανό, όσοι κόποι και όσες θυσίες κι αν χρειαστούν, μέχρι την άγια μέρα της επιστροφής.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ Π.Α.Ο.Κ.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ

Μέσα στους στόχους του Π.Α.Ο.Κ. είναι και η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος. Αυτό το στόχο προσπάθησε να υλοποιήσει αμέσως μετά την ίδρυσή του με τη δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας καθώς επίσης και με την οργάνωση αγώνων στίβου. Έτσι, και μετά την επαναδραστηριοποίησή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, αποφάσισε να προχωρήσει στην επαναλειτουργία του αθλητικού τμήματος. Για πολλούς λόγους η δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας φάνταζε αδύνατη. Για τούτο και προχώρησε στη σύσταση ομάδας χειροσφαίρισης. Η ομάδα συμμετείχε στο πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας με επιτυχία. Πολλά στελέχη της ήταν παιδιά Κυθρεωτών. Αναφέρουμε ενδεικτικά τους Στέλιο Περικλέους, Γιώργο Ζαννέτο, Κωνσταντίνο Κολιό, Ανδρέα Ιωαννίδη, Κλεάνθη Συμεωνίδη, Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη και Χρίστο Κωνσταντινίδη.

Τα οικονομικά προβλήματα αλλά και κάποιες σημαντικές και άμεσες προτεραιότητες – ανέγερση ιδιόκτητου οικήματος – οδήγησαν στην αναστολή των δραστηριοτήτων της ομάδας χειροσφαίρισης. Η ανάγκη όμως συνέχισης των αθλητικών δραστηριοτήτων είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Δημιουργήθηκαν έτσι ομάδες ανδρών, εφήβων, παίδων. Παράλληλα λειτουργούν και Ακαδημίες. Η ομάδα ανδρών πρωταγωνιστεί στο Πρωτάθλημα ανδρών Β΄ κατηγορίας.

Μέλη της ομάδας είναι ο Λεωνίδας Σαββίδης, Χρίστος Παπακυπριανού, Χρίστος Ζαμπακίδης, Δανιήλ Πουλαΐδης και Κωνσταντίνος Αργυρού. Προπονητής είναι ο κ. Χαράλαμπος Σάντος.