Το σωματείο μας σε σταθμούς

  • 1962

     

    Η ίδρυση

    Ο Πνευματικός Αθλητικός Όμιλος Κυθρέας ΠΑΟΚ ιδρύθηκε στην Κυθρέα στις 11 Μαρτίου του 1962, όταν η νεοσύστατη Κυπριακή Δημοκρατία έκανε τα πρώτα της βήματα, από μια ομάδα προοδευτικών κατοίκων της κωμόπολης Κυθρέας, πιστών στις ελληνοχριστιανικές αξίες.

    ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  • 1969

    Περιφερειακοί αγώνες στίβου

    Γύρω στο 1969 άρχισαν να διοργανώνονται από τον ΠΑΟΚ, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ετήσιοι περιφερειακοί αγώνες στίβου που γινόντουσαν στο γήπεδο του Δημοτικού Σχολείου της Τούμπας.

    ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

     

    1969

  • 1974

     

    Η εισβολή

    Κατά την τουρκική εισβολή του 1974 θυσιάστηκαν οι Χριστάκης Νικολαΐδης , Σωτήρης Χ’ Κυριάκου και Αντώνης Κορέλλης, ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, καθώς και οι Σταύρος Σταυράκης και Χριστάκης Χριστοφίδης, σεμνά και φιλότιμα μέλη του Σωματείου.

    ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  • 1988

    Επαναδραστηριοποίηση

    Το Σωματείο επαναδραστηριοποιήθηκε στην προσφυγιά στις 19-10-1988, ύστερα από πρωτοβουλία παλιών στελεχών του. Η επαναδραστηριοποίηση του ΠΑΟΚ είχε ως στόχο να φέρει σε επαφή τα μέλη και τους φίλους του, να συσφίξει τις σχέσεις όλων των Κυθρεωτών

    ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

     

    1988

  • 2003

     

    Εγκαίνια νέου οικίματος

    Το Σωματείο στεγάζεται σήμερα σε ιδιόκτητο οίκημα στον Στρόβολο, ο θεμέλιος λίθος του οποίου κατατέθηκε την Κυριακή, 20 Μαΐου 2001, και τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τάκης Κληρίδης στις 2 Φεβρουαρίου 2003

    ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  • 2010

    Mνημείου πεσόντων και αγνοουμένων Κυθρεωτών

    To Σωματείο προχώρησε στην ανέγερση μνημείου, ως ελάχιστο φόρο τιμής απέναντι σ’ εκείνους που έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία της πατρίδας. Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν από τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Μάριο Κάρογιαν, τον Μάιο του 2010.

    ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

     

    2010

  • Μέχρι σήμερα

     

    Συνεχές έργο

    Κατάφερε να φέρει κοντά του τους Κυθρεώτες, πράγμα πολύ σημαντικό, μια και η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία με τους κατοίκους της γενέθλιας γης , είναι απόλυτα αναγκαία για τη διατήρηση της μνήμης της κατεχόμενης κοινότητας μας για τον αγώνα για επιστροφή.

    ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ